NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (7 Şubat Salı) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinde 17 yaşındaki Hamza El-Eşkar isimli bir genç şehit edilirken, Cenin'in Burkin kasabasında da 25 Filistinli gözaltına alındı. 

Görüntülenme: 475 Tarih: 07 Şubat 2023 16:33
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde şehit edilen El-Eşkar'ın Yeni Asker Mülteci Kampı ahalisinden olduğu, işgalcilerin üç kişiyi gözaltına alma iddiasıyla Nablus'un doğu kısmındaki mahallelere baskınları esnasında çıkan çatışmada kafasından ağır yaralandığı, bunun üzerine Rividya Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğinin açıklandığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine direnişçiler onlara karşı durdular. Aslanlar Yuvası grupları mücahitlerinin işgal güçlerine kararlılıkla direndiklerini dile getirdi. 

Aslanlar Yuvası şehit Hamza El-Eşkar için bir taziye mesajı yayınlayarak onun işgal güçlerine büyük bir cesaretle göğüs gererek ve direnerek şehit olduğunu dile getirdi.

İşgal güçleri ayrıca yine Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Burkin kasabasında geniş çaplı bir gözaltı operasyonu gerçekleştirerek 25 kişiyi gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri işgal güçlerinin kalabalık bir askeri birlikle ve araçlarla Burkin'e baskın düzenlediklerini ve kasabada geniş çaplı arama operasyonu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

İşgal güçleri dün sabah da Eriha'daki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek beş genci şehit etmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar