MACRON'DAN KORSAN İSRAİL'E DESTEK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Siyonist rejimin Başbakanı ile yaptığı görüşmede yaptığı İran karşıtı açıklamalara tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 486 Tarih: 04 Şubat 2023 08:59
MACRON'DAN KORSAN İSRAİL'E DESTEK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, bazı Fransız yetkililerin yapıcı olmayan tutumlarının tekrarlanmasına yanıt olarak, Filistin de dahil olmak üzere Batı Asya'da, dünyanın uğursuz organize terörizm, şiddet, öldürülme ve ezilen kadın ve çocukların yerlerinden edilmesi fenomeninin fenomeninin tezahürü olarak gördüğü bir rejimin Başbakanı ile görüşme arzusunun suçlamayı ve kınamayı hak ettiğini belirtti.
Kenani, "Fransa Cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin barışçıl nükleer faaliyetlerini eleştirirken, onlarca nükleer savaş başlığına sahip Siyonist rejimin hiçbir uluslararası gözetlemeye karşı koyamayacağını unutmuş görünüyor ve kara bir işgal ve askeri saldırganlık sicili ile, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en önemli tehdit kaynağı olarak kabul ediliyor." dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü,"Fransız tarafı, İran'ın tamamen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın denetimi altındaki barışçıl nükleer faaliyetleri hakkında asılsız kaygılar dile getirmek yerine, Siyonist devlet terörünün nükleer silahları nasıl elde ettiği konusunda dünyayı bilgilendirmelidir." dedi.
Son olarak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, iki taraflı ilişkilerin daha fazla zedelenmemesi için Fransız makamlarına mevcut yanlış yaklaşımı düzeltmeleri ve karşılıklı saygı ilkesine dönmeleri tavsiyesinde bulundu.

tesnim

Yorumlar