ABD LÜBNAN'A BASKI UYGULUYOR

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Amerika’nın, cumhurbaşkanlığı konusunda veya başka bir şekilde iradesini Lübnan'a empoze edemeyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 535 Tarih: 04 Şubat 2023 14:46
ABD LÜBNAN'A BASKI UYGULUYOR

Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Cuma namazı hutbesinde, Amerika'nın Lübnan'daki çıkarlarını ve Siyonist rejimi ve hedeflerini güvence altına almaya çalıştığını söyledi.

Şeyh Ali Damuş şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün geçim sıkıntısı Lübnanlıların en büyük endişesi ve dolar kurundaki ve enflasyondaki artış vatandaşlar üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı oluşturuyor ve onların acı ve ıstırabını artırıyor.’

Şeyh Ali Damuş, bazılarının kendilerine çözüm bulunması için umutlarını dışarıya bağladıklarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika bu dışarının bir parçası ve ziyaretleri asla Lübnan'ın çıkarına değil çünkü Amerika Lübnan halkının çıkarlarını umursamıyor ve Lübnan'da güçlü, cesur ve milli bir cumhurbaşkanı istemiyor. Amerika'nın umursadığı tek şey, bu ülkenin ve Siyonist rejimin çıkarlarını ve hedeflerini güvence altına almaktır.

 

ABD, ülkede çok fazla baskı uygulayarak ve kaos yaratarak, cumhurbaşkanlığı konusunda veya başka konularda kendi iradesini Lübnanlılara empoze edebileceğini düşünüyorsa, bu yanlıştır. Amerika, Lübnan'ı kuşatmış olmasına ve yaptırımlar uygulayarak, yardımları engelleyerek ülkede sorun çıkarmasına rağmen, Lübnan'a asla iradesini dayatamaz ve her istediğini yapamaz.’

rasthaber

Yorumlar