HAMAS'TAN ÇAD'A KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Çad Cumhuriyeti'nin İsrail işgal rejimi nezdinde büyükelçilik açmasından büyük bir esef duyduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 402 Tarih: 04 Şubat 2023 02:47
HAMAS'TAN ÇAD'A KINAMA

Hamas, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, bu kararın Afrika'nın sömürgeciliğe karşı duruşuna ve Filistin halkının bağımsızlığını ve çağımızın tanıdığı son ırkçı faşist sömürgeci rejimi ortadan kaldırmak suretiyle kendi geleceğini belirleme hakkını elde etme mücadelesine verdiği desteğe aykırı olduğunu dile getirdi. 

Hamas açıklamasında siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin her şekline karşı olduğunu dile getirerek, Çad yönetimini de Filistin halkının adil ve haklı davasına tam destek veren Çad halkının tavrına tamamen aykırı olan kararından ve politikasından dönmeye davet etti.

Çad Cumhurbaşkanı Muhammed İdris Deby ile İsrail işgal rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu bugün (2 Şubat Perşembe) Tel Aviv'de Çad büyükelçiliğinin açılışını yaptı. 

Çad Cumhurbaşkanı Deby dün işgal rejiminin başbakanı Netanyahu ile görüşme yaptığı gibi işgal rejiminin istihbarat teşkilatı Mossad'ın başkanı David Barnea ile de bir araya gelmişti. Barnea bu buluşmada yaptığı açıklamada Çad ile ilişkileri normalleştirmenin kendileri açısından büyük önem arz ettiğini ifade etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar