GASIP İSRAİL FİLİSTİN YÖNETİMİNİN PARASINI ÇALIYOR

 

Görüntülenme: 406 Tarih: 04 Şubat 2023 17:20
GASIP İSRAİL FİLİSTİN YÖNETİMİNİN PARASINI ÇALIYOR

Filistin Yönetimi'nin vergilerinin bir yol kesici eşkıya niteliğindeki işgal yönetimi tarafından toplanması onun paralarının sık sık gasp edilmesine de imkan sağlıyor. İsrail işgal rejiminin mevcut hükümetinde sözde Maliye Bakanı görevi yapan ama zihniyet olarak Itamar Ben Gvir'den farkı olmayan bir aşırı siyonist ve Dini Siyonizm Partisi'nin de lideri Bezalel Smotrich Filistin Yönetimi adına toplanan vergilerden 300 milyon şekele (1 milyar 670 milyon tl) el koyma kararı verdi. 

Safa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre işgal rejimi Maliye Bakanı bu paraların 200 milyon şekelini, feda eylemlerinde öldürülen siyonistlerin ailelerine Filistin Yönetimi'ne zorla tazminat ödettirilmesi konusunda sözde İsrail Merkez Mahkemesi'nin kararına binaen, 100 milyon şekelini de Filistin Yönetimi'nin şehit ve esir ailelerine ödediği maaşlara karşılık gasp edecek. 

İşgal rejimi Maliye Bakanı, Filistin Yönetimi'nin işgal rejimine karşı eylemler gerçekleştirmeleri sebebiyle esir edilen Filistinlilerin ailelerine yardım amacıyla ödediği maaşlara karşılık vergilerden kesilen paraların miktarını ikiye katladığını ve böylece 50 milyon şekel olan miktarı 100 milyon şekele çıkardığını açıklamıştı. 

Öte yandan işgalci siyonist gündelik olarak Filistinlilerin evlerini basarak onları katlediyor ve kimse onu katlettiği Filistinlilerin ailelerine tazminat ödemeye zorlayamıyor. Nitekim 26 Ocak Perşembe sabahı Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği korkunç katliamda da 10 kişiyi katletti ve öldürülenlerin ailelerine bir kuruş tazminat ödemedi. Ama Filistin direnişinin buna misilleme amacıyla Kudüs'te gerçekleştirdiği eylemde öldürülen 7 siyonist işgalcinin ailesine tazminat olarak Filistin Yönetimi'nin vergilerinden 200 milyon şekel yani 1 milyar 111 milyon tl tazminat kesiyor. Çünkü işgal rejiminin sözde Merkez Mahkemesi'nin kararına binaen işgal rejiminin sözde Maliye Bakanı'nın böyle bir yetkisi var. 

"İslam ülkeleri" kategorisine dahil edilen Çad'ın cumhurbaşkanlığı görevini icra eden adı da Muhammed İdris olan şahıs siyonist eşkıyalarla diplomatik köprüsünü inşa etmek için dün (2 Şubat Perşembe) eşkıya rejiminin başbakanıyla birlikte ülkesinin Tel Aviv büyükelçiliğinin açılışını yapmıştı. Dün ayrıca sadece İslam İşbirliği Teşkilatı'nın değil aynı zamanda Arap Birliği Teşkilatı'nın üyesi olan Sudan'ın general unvanlı başkanı Abdülfettah El-Burhan da siyonist işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme işini bu yıl tamamlayacaklarına dair açıklamalarda bulunmuştu. Bütün bunların ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in işgalci siyonistleri ziyaret ederek onlara tam destek verdiklerini bir kez daha teyit etmesinin ardından gerçekleşmesi tesadüf olabilir mi? Demek ki sadece Filistin işgal edilmemiş, İslam ülkelerini yönettiklerini iddia ederken kafalarını emperyalist güçlere teslim etmiş olanların kafaları da işgal edilmiş durumda. Zaten o kafalar işgal edilmiş olmasaydı Filistin asla işgal altında kalmazdı. Kafaların işgali toprakların işgalinden tehlikelidir.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar