BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’un güneyinde yer alan Huvara kontrol noktasından işgal güçlerince yaralanan Filistinli genç şehit oldu. 

Görüntülenme: 504 Tarih: 04 Şubat 2023 11:06
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Kızılay Derneği gencin şehit olduğunu ve cesedinin işgal rejimine ait ambulanstan teslim alındığını bildirirken, Sivil İşler Heyeti şehit gencin Cenin’in güneyindeki El-Cedide köyünden Abdullah Kalalive olduğunu açıkladı.
 

İşgal rejimi kaynakları, işgal güçlerinin Nablus yakınlarında İsrail askerlerinden birinin silahını kapmaya çalışan bir gence ateş açtığını öne sürdü.
 

İşgal rejimi televizyonu 13’üncü kanalı bir Filistinlinin aracıyla Huvara kontrol noktasının bulunduğu kavşağa geldiğini, silahsız bir şekilde aracından inerek işgal askerlerinden birinin silahını kapmaya çalıştığını söyledi.
 

Geçen hafta Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerinin 3532 ihlali tespit edilirken, 5 Filistinli şehit oldu ve 8 Yahudi yerleşimci hayatını kaybetti. Geçen hafta ayrıca 22 Yahudi yerleşimci yaralanırken Ocak ayının 2015’ten bu yana Batı Şeria’da yaşanan en kanlı ay olduğu ifade edildi.
 

Kalalive’nin şehadetiyle birlikte yılbaşından bu yanan işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 36’ya yükseldi. Şehitlerin 8’inin çocuk ve birinin de yaşlı kadın olduğu kaydedildi.
 

Filistinli gruplar dün (3 Şubat Cuma) akşam saatlerinde işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli genç için yayınladıkları bildirilerde işgale karşı direnişin artırılması çağrısında bulundular ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını belirttiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar