BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistinli gençlerin ve direnişçilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı direnişleri dün de devam etti.  

Görüntülenme: 496 Tarih: 04 Şubat 2023 23:07
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin Bilgi Merkezi, son 24 saatte Batı Şeria ve Kudüs’te 22 direniş eylemi gerçekleştirildiğini, eylemlerden 5’inin ateş açma ve birinin molotof kokteyli atma eylemi olduğunu, Filistinli direnişçilerin Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı koyduğunu ve bir yerleşimcinin yaralandığını açıkladı.
 

Dün (3 Şubat Cuma) akşam saatlerinde Beytlahim’in güneydoğusundaki Ed-Dehişe Kampı’nda aracı taşlı saldırıya uğrayan bir yerleşimcinin yaralandığı bildirildi.
 

Filistinli direnişçiler, Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı’na baskın düzenleyen işgal askerlerine ve Cenin’deki El-Celeme askeri kontrol noktasına ateş açtı.
 

Filistinli direnişçilerin ayrıca Nablus kentindeki Beyt Furik kontrol noktasına ateş açtıkları ve Ramallah’taki Ravabi Kavşağı yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait bir aracı hedef aldıkları kaydedildi.
 

Son 24 saatte Kudüs, Beytlahim, Nablus, Selfit, Kalkiliya ve Eriha’nın çeşitli bölgelerinde 14 noktada işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Ocak 2023’te Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik eylemlerde artış görüldüğü belirtildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi, geçen ay 1448 direniş eylemi gerçekleştirildiğini, 7 İsraillinin öldüğünü ve 48’inin de yaralandığını, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateşle 35 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar