SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ OCAK AYINDA BATI ŞERİA'DA YÜZLERCE SALDIRI DÜZENLEDİ

Siyonist işgal rejimine bağlı asker ve polis güçleriyle onların milis güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimci çeteler tarafından Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Filistinlilere ve onların mülklerine yönelik olarak Ocak 2023 içerisinde 700 saldırı gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 489 Tarih: 02 Şubat 2023 22:28
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ OCAK AYINDA BATI ŞERİA'DA YÜZLERCE SALDIRI DÜZENLEDİ

Duvara ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre saldırılarda insanların doğrudan hedef alınmasının yanı sıra arazilerin tahrip edilmesi, ağaçların sökülmesi, Filistinlilerin mal varlıklarına el konması, barikatlar kurulması gibi muhtelif ihlaller de gerçekleştirildi.

Komisyon Başkanı Mueyyed Şa'ban işgal hükümetinin bu ayda bütün çirkin yüzünü ortaya çıkardığını ve gerçekleştirilen saldırılarda Ocak ayında 35 Filistinlinin şehit olduğunu, bu sayının ise 2015 yılından beri bir ay içinde gerçekleşen en yüksek ölüm sayısı olduğunu vurguladı.

İşgal rejimi Ocak ayı içinde ayrıca 55 yıkım veya inşaatın durdurulması kararı çıkardı. Yıkım kararlarının verildiği vilayetlerin başında El-Halil, Beytlahim ve Selfit yer alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar