MUSTAFA SAVVAF KUDÜS EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 534 Tarih: 31 Ocak 2023 18:59
MUSTAFA SAVVAF KUDÜS EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

İşgalci tam bir bocalama içinde. Korku ve tedirginliği gittikçe artıyor. Yerleşimcilerin içine korku yaymaya devam ediyor. Bu durum, işgalcinin maksimum düzeydeki seferberliğine rağmen güvenlik açısından tam bir fiyasko yaşadığını gösteriyor.

Alkam Hayri’nin eyleminden birkaç saat sonra 28 Ocak Cumartesi sabahı Kudüs’te meydana gelen feda eylemi, Filistinlilerin yenilenen iradesine ışık tuttuğu gibi, en zor şartlarda bile olsa bu halkın direnişi sürdürme kararlılığını da göstermektedir. 

Alkam’ın eyleminden sonra meydana gelen Kudüs eyleminde biri ağır iki Siyonist yerleşimci yaralandı. Filistinliler, işgalcinin saldırılarını engellemek için kendilerini koruyorlar. Eylemler, başta cani Netahyahu ve Ben Gvir olmak üzere bütün Siyonistlere Filistin kanının ucuz olmadığını, işgalcinin devam eden terör ve cinayetlerine karşı tepki ve karşılık vermeye devam edeceğini, yaşanılan aşamanın koşullarını belirlemeyi sürdüreceğini, işgalci terörün hakkına inanan, bu toprakların kendi toprağı olduğunu düşünen, işgal ve işgalciye karşı her türlü yol ve yöntemle karşı koyma hakkına sahip olduğuna inanan bir halkın iradesini kırmaya güç yetiremeyeceğini göstermiş oldu.

En modern ve katil silahlarla, askeri imkanlarla, uçak ve tanklarla, zırhlı araç ve modern silahlarla donatılmış askerlerle sabah saat beşte Cenin Mülteci Kampı'na baskın yapıp mücahitlerin şiddetli direnişi karşısında on kişiyi öldüren ve yirmisini yaralayan işgal ordusu kampı terk etti. Cinayetin ardından bölgeden ayrılan işgal ordusu bunun yanına kâr kalacağını zannediyordu. 

Cinayete karşılık ve misilleme Filistinli tek bir şahıstan geldi. Yoğun asker ve polis güçlerinin bulunduğu bir yerde, güvenlik tedbirlerinin had safhada olduğu bir zamanda Filistinli genç, elindeki tabancayla Filistinlilerle Kudüs için öc alıyor. Birkaç dakika içinde 8 Siyonisti öldürüyor, 10'dan fazlasını da yaralıyor. 

Bu eylem için söylenebilecek en az şey, bunun bireysel kahramanca bir eylem olduğu, eylemin işgalcinin zulüm, baskı ve terörüne bir tepki olduğudur. 

Bu eylemin üzerinden daha birkaç saat geçmeden ikinci bir eylem daha meydana geldi. Eylemler, dengelerin artık değiştiğini, Filistin’de tablonun artık daha ağır olacağını gösterdi. 

Galip olan Allah’tır…

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar