BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 504 Tarih: 31 Ocak 2023 01:41
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 42 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor. 

Eylemlerden 4'ünün işgal güçlerine ateş etme veya patlayıcı atma eylemi olduğu, 2 işgalci askerin de yaralandığı, diğer eylemlerin çoğunluğunun yahudi yerleşimcilerin baskınlarını önleme ve işgal güçleriyle çatışma eylemleri olduğu belirtildi.

Filistin Bilgi Merkezi'nin yıllık raporuna göre de 2022 yılı içinde çoğu askerlerden olmak üzere 31 işgalcinin öldürüldüğü, 525 işgalcinin yaralandığı, 12 bin 188 direniş eylemi gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar