CEBELU'L MUKEBBİR'DE DİRENİŞ VAR

İşgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki Cebelu'l-Mukebbir kasabasında siyonist işgal rejiminin yıkım terörüne karşı bugün (31 Ocak Salı) sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı grev ve sivil başkaldırı eylemi başlatıldı.  

Görüntülenme: 670 Tarih: 31 Ocak 2023 17:22
CEBELU'L MUKEBBİR'DE DİRENİŞ VAR

Onlarca genç kasabanın caddelerini kapatarak yollara yağ döküp lastik yaktı. Bazı evlerin yıkım işlemlerini gerçekleştirmek için kasabaya baskın düzenlemeyi planlayan işgal güçlerinin araçlarının hareketini engellemek amacıyla çöp konteynırlarıyla yolları kapattılar. 

Gençler, evleri yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan Beşir ailesinin evine çıkan yolları da kapattılar. 

Camilerin minarelerinden yapılan çağrılarla halktan bugünkü sivil eyleme ve toplu greve destek vermesi istendi. 

Şuafat Mülteci Kampı ve Anata Aileler Komisyonu da işgal rejiminin yıkım politikasına karşı başlatılan sivil direnişe ve greve destek verilmesi çağrıları yaptı.

Ayrıca muhtelif okullar ve sivil kuruluşlar işgal rejiminin yıkım faaliyetlerine karşı başlatılan sivil başkaldırıya ve greve destek verme kararı aldı. 

Hamas Kudüs Sorumlusu Muhammed Hammade de olaylar hakkında bir açıklamada bulunarak işgal rejiminin yıkım politikasının önüne geçilmesi için sivil başkaldırının daha da genişletilmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar