FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Filistin Esir Kulübü, Nakab Sahra Hapishanesi'nde 120 esirin, iki günden beri grup halinde izole edilmelerini protesto amacıyla açlık grevine başlama niyetinde olduklarına dair cezaevi yönetimine uyarıda bulunduğunu ve açlık grevine katılmayı düşünen esirlerin isim listesini verdiklerini duyurdu. Bu arada girişimle ilgili görüşmelerin de devam etmekte olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 452 Tarih: 30 Ocak 2023 06:20
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Esir Kulübü konuyla ilgili açıklamasında bu teşebbüsün iki gün önce bazı koğuşlardaki esirlerin yerlerinden alınarak toplu izolasyon yapılan koğuşlara nakledilmelerini ve halen buralarda tutulmalarını protesto amacıyla planlandığı belirtildi. 

Söz konusu esirlerin topluca izole edildikleri yerlerde kişisel eşyalarına ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşma imkanından da yoksun bırakıldıklarına dikkat çekildi. Bu uygulamanın sırf esirlere eziyette bulunma ve şiddet uygulama amaçlı olduğu belirtildi. 

Esirler Kulübü, 28 Ocak Cumartesi günü yaptığı bir açıklamada da işgal rejiminin cezaevleri yönetimine bağlı olarak çalışan elemanlarının son günlerde özellikle Ofer, Mecdo ve Nakab cezaevlerinde esirlere yönelik şiddet ve baskıyı artırdığını, işgal görevlilerinin esirlerden bazılarına aşağılayıcı muamelelerde bulunduğunu, bazılarını da hücrelere kapattığını bu yüzden söz konusu cezaevlerinde gerginliğin bir hayli arttığını dile getirmişti. 

Esirler Kulübü'nün 28 Ocak'ta yaptığı açıklamada söz konusu cezaevlerinde özellikle hedef alınan koğuşlarda çoğunlukla İslami Cihad Hareketi mensubu esirlerin bulunduğuna dikkat çekilmişti.

Esirlerin İşleri Komisyonu'nun verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında halen 29'u kadın, 150'si çocuk, 850'si idari tutuklu olmak üzere 4700 esir bulunuyor. Esirlerden 600'ü muhtelif müzmin hastalıklardan muzdarip, 552'si müebbet hapse mahkum edilmiş durumda, 330'u uzun süreden beri esaret hayatı yaşıyor, 15 esir de basın mensuplarından.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar