YARALI FİLİSTİNLİ GENÇ NESİM EBU FEVDE ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün (30 Ocak Pazartesi) sabah El-Halil'de işgal güçlerinin saldırısına maruz kalarak ağır yaralanan Nesim Ebu Fevde isimli gencin hayatını kaybettiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 441 Tarih: 30 Ocak 2023 20:59
YARALI FİLİSTİNLİ GENÇ NESİM EBU FEVDE ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre bugün sabah Hz. İbrahim Camisi'nin güneyinde yer alan ve 160 diye isimlendirilen askeri kontrol noktasında bulunan işgal güçleri bir arabaya gerçek mermilerle saldırdı. Saldırıda Nesim Ebu Fevde isimli genç başından yaralandı. Sabah yapılan açıklamada gencin şehirdeki Halk Hastanesi'ne kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu belirtilmişti. Daha sonra aldığı yaraların tesiriyle şehit olduğu açıklandı. 

Kudüs'te ise Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan bölgesinde çıkan çatışmada Filistinli gençlerin taşlaması sonucu bir işgalci asker yaralandı. 

Silvan'da geceleyin de bir yahudi yerleşimcinin kullandığı eve el yapımı patlayıcılar atılmıştı. Siyonistlerin Yedinci Kanal isimli tv kanalının haberinde herhangi bir yaralanma olmadığı ancak evde maddi hasar meydana geldiği belirtildi. 

İşgal güçlerinin saldırıları karşısında Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde de direniş eylemlerinde artış olduğu dile getirildi. Dün gece ve bugün sabah da bölgede işgal güçlerine yönelik olarak birçok direniş eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar