EMİR ABDULLAHİYAN'DAN HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNE TELEFON

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Filistin İslami direniş gruplarının liderleriyle yaptığı telefon görüşmesinde, İran'ın Filistin milletine verdiği desteğin sürdüğünü vurguladı. 

Görüntülenme: 507 Tarih: 30 Ocak 2023 21:50
EMİR ABDULLAHİYAN'DAN HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNE TELEFON

Siyonist rejim tarafından Filistin'in Cenin kampında son zamanlarda işlenen cinayetlerin ardından Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi ofis başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihad'ın genel sekreteri Ziyad Nahale ile yaptığı ayrı ayrıtelefon görüşmelerinde, bu rejimin masum Filistin halkını öldürme cinayetlerini şiddetle kınadı.

İran dışişleri bakanı bu görüşmelerinde, Filistinli şehitlerin muzaffer ruhlarını saygıyla anarken, aileleri ve Filistin milletine taziyelerini sunup Siyonist rejimin Filistin'in Cenin kampında işlediği cinayeti kınadı.

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh de bu telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının direnişine verdiği desteği takdirle karşıladı.

Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahale de İran İslam Cumhuriyeti'ne Filistin halkını ve İslami direnişi her alanda destekleme konusundaki ilkeli duruşundan dolayı teşekkür ederken "İran İslam Cumhuriyeti'nin tutumundan gurur duyuyor ve Siyonist rejimin İslami kutsallara saldıran eylemlerine her zaman karşı duracağız."dedi.

parstoday

Yorumlar