IRKÇI İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 8 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (29 Ocak Pazar) erken saatlerde işgal altındaki Kudüs kentinde ve Batı Şeria’nın El-Halil vilayetinde düzenlediği baskınlarda 8 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 29 Ocak 2023 03:22
IRKÇI İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 8 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs’te Cihad Hani Ebu Heniyye, Kusay Ahmed Dari, Uday Ahmed Dari, Muhammed Ali Dari, Rami Nasır Muheysin, Muhammed Suheyb Atun ve Huzeyfe Iyad Atun’u kentin çeşitli bölgelerindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

İşgal güçleri bu sabah El-Halil vilayetinde de Beyt Ummer beldesi sakinlerinden bir genci gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Ummer beldesine baskın düzenlediğini ve 22 yaşındaki eski esir Raşid Beşşar İsa Zeakik’i gözaltına aldığını belirtti.
 

İşgal güçlerinin Filistinli gencin evinde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini ifade eden kaynaklar, Zeakik’in işgal rejimi zindanlarında iki yıl esir tutulduktan sonra yaklaşık iki ay önce özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.
 

İşgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te düzenlediği baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşanıyor ve Filistinli direnişçiler ateş açma ve el yapımı patlayıcı atma gibi eylemlerle işgal güçlerine misillemede bulunuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar