YARALI FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin geçtiğimiz Perşembe günü Cenin Kampı’nda gerçekleştirdiği katliam sırasında ağır yaralanan Filistinli genç bugün (29 Ocak Pazar) şehit oldu. 

Görüntülenme: 518 Tarih: 29 Ocak 2023 09:54
YARALI FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Perşembe günü işgal güçlerinin açtığı ateşle gerçek mermiyle karnından ağır bir şekilde yaralanan 24 yaşındaki Ömer Tarık Ali Es-Sa’di’nin hayatını kaybettiğini bildirdi.
 

Yerel kaynaklar, şehit Es-Sa’di’nin Cenin Tugayı üyelerinden olduğunu ifade etti.
 

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarındaki Esir Hareketi, Filistin dahilinde ve haricinde yaşayan eski esirler, eski esir Es-Sa’di’nin şehadeti üzerine taziye mesajları yayınladılar.
 

Esir Kulübü, şehit Ömer Tarık Ali Es-Sa’di’nin eski esirlerden olduğunu ve işgal rejimi zindanlarında 3 yıl esir tutulduğunu açıkladı.
 

İşgal güçleri geçtiğimiz Perşembe günü Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında katliam gerçekleştirmiş, 9 Filistinliyi şehit ederken 3’ü ağır 20 kişiyi de yaralamıştı.
 

Dün gece de Kalkiliya’nın doğusundaki Kedumim Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Filistinli bir genç silah taşıdığı ve eylem planladığı iddiasıyla Yahudi yerleşimci güvenlik görevlisi tarafından şehit edildi.
 

Ömer Tarık Ali Es-Sa’di’nin şehit olmasıyla birlikte yılbaşından bu yana işgal güçlerinin şehit ettiği Filistinli sayısı 35’e yükseldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar