HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Merdavi, Filistin halkının işgal rejimi zindanlarında tutulan esirleri yalnız bırakmayacağını ve Filistin direnişinin esirlere yönelik herhangi bir saldırıya karşılık vereceğini söyledi. 

Görüntülenme: 457 Tarih: 29 Ocak 2023 21:38
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Merdavi, işgal rejimi zindanlarında Filistinli esirlere uygulanan baskıların ve ihlallerin fanatik işgal hükümetinin politikalarının yansıması olduğunu ifade etti.
 

Fanatik Itamar Ben-Gvir’in esirlere yapılan baskıların ve esirlerin bir cezaevinden diğerine nakledilmelerinin dört duvar arasında kalacağını zannettiğini belirten Merdavi, Filistin direnişinin esirlere verdiği sözü yerine getirmek için çalışmaya başladığını kaydetti.
 

Filistin direnişinin esirlere yönelik ihlallere izin vermeyeceğini ve esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtarmak için her türlü çabayı sarf edeceğini belirten Merdavi, esirleri hedef alacak herhangi bir saldırının çatışmalara yol açacağını ve işgal güçlerinin geri adım atmak zorunda kalacağını bildirdi.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin iki gündür Ofer, En-Nakab, Mecdu ve Ed-Damon cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlere uyguladığı baskılar ve En-Nakab Cezaevi’ndeki koğuşların elektriğini kesmesi üzerine işgal rejimi zindanlarında gerginlik yaşanıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar