MAHİR SALAH KUDÜS EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahir Salah, Kudüs’ün Beyt Hanina beldesinde gerçekleştirilen eylemin işgal güçlerinin cinayetlerine ve Cenin katliamına doğal ve meşru bir misilleme olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 494 Tarih: 29 Ocak 2023 11:07
MAHİR SALAH KUDÜS EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Salah, bugün (29 Ocak Pazar) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan basın açıklamasında, eylemin her cinayete karşı bir tepkinin olacağını ve Siyonistlerin terörünün semavi dinler ve uluslararası hukuk tarafından meşru kabul edilen direnişle karşılaşacağını gösterdiğini ifade etti.
 

Kudüs’te gerçekleştirilen eylemin ve sonrasındaki feda eylemlerinin Filistin halkının işgalcilerin cinayetlerine misillemede bulunma iradesini yansıttığını belirten Salah, Siyonistlerin terörünün karşılıksız kalmayacağını ve işgalcilerin cinayetlerinin bedelini askerlerin ve yerleşimcilerin kanlarıyla ödeyeceklerini bildirdi.
 

İşgal hükümetinin terörü artırma tehdidine Filistin halkının cevabının hem sözlü hem de fiili olduğuna işaret eden Salah, işgal rejiminin çok ağır bir bedel ödediğini ve işgal güçlerinin caydırıcılık iddiasının darbe yediğini kaydetti.
 

Salah, “Önümüzdeki günler Filistin topraklarında işgalci düşmanı rahatsız edecek ve korkutacak gelişmelere gebe” diyerek, işgal hükümetinin tehditlerinin Filistinli direnişçilerin azmini kıramayacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar