KALKİLİYA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’daki Kalkiliya kentinin doğusunda dün gece Filistinli bir genç silah taşıdığı ve eylem gerçekleştirme niyetinde olduğu iddiasıyla Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edildi. 

Görüntülenme: 418 Tarih: 29 Ocak 2023 15:49
KALKİLİYA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal rejimi televizyonu 12’nci kanalı, Filistinli silahlı bir gencin Kalkiliya yakınlarındaki Kedumim Yahudi Yerleşkesi’ne baskın düzenlediğini, yerleşkedeki güvenlik görevlilerinden birinin genci fark ederek üzerine ateş açtığını söyledi.
 

Haberde ayrıca Yahudi yerleşimci güvenlik görevlisinin üzerine ateş açtığı Filistinli gencin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, şehit gencin Nablus’a bağlı Kusin köyü sakinlerinden 18 yaşındaki Kerem Ali Ahmed Selman olduğunu duyurdu ve Filistinli gencin şehit olduğu haberi köydeki camilerin hoparlörlerinden ilan edildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kedumim Yahudi Yerleşkesi’nde girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Kerem Ali Ahmed Selman için başsağlığı mesajı yayınladı.
 

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının meşru haklarını ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef almaya devam edeceğini belirtti.
 

İşgal güçleri Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdürürken, Kudüs’te dün işgal güçleri tarafından yaralanan bir genç şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar