BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistinli direnişçilerin son 24 saatte Batı Şeria’da gerçekleştirdikleri 78 direniş eylemi 7 işgalcinin ölümüne ve 12 işgalcinin yaralanmasına yol açtı. 

Görüntülenme: 431 Tarih: 29 Ocak 2023 10:58
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Direnişçiler aynı sürede 19 ateş açma, 2 el yapımı patlayıcı atma, 19 molotof kokteyli ve havai fişek atma eylemi gerçekleştirerek iki yerde Yahudi yerleşimcilere karşı koydu ve 35 noktada işgal güçleriyle çatıştı.
 

Kudüs’ün Et-Tur beldesi sakinlerinden şehit Hayri Alkam Beyt Hanina’da bir grup Siyonist işgalciye ateş açarak 7 işgalciyi öldürdü ve 12 işgalciyi yaraladı.
 

Dün Silvan, Kalendiya Kampı, Şufat Kampı, Sur Bahir, Kalendiya kontrol noktası, El-Ayzeriyye, Eski Belde, Er-Ram, El-İseviyye, Eş-Şiyah ve Et-Tur’da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli direnişçiler Ramallah’ta Halamiş ve Dolev Yahudi yerleşkeleriyle Ofer Cezaevi’ne doğru ateş açarken, Nebi Salih ve Sencel köylerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

Direnişçiler Cenin’de de Dotan kontrol noktasında görevli işgal askerlerine, Shaked Yahudi Yerleşkesi’ne ve Salim askeri kışlasına ateş açtı.
 

Filistinli direnişçilerin ayrıca Kabatya ve Caba’ beldelerinde işgal güçlerine ateş açtığı, Beytlahim kentinin güney girişinde, Azbetu Cal’ud bölgesinde ve Azun beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar