SİYONİST İŞGALCİLER BİR FİLİSTİNLİNİN EVİNİ KUNDAKLADI

Yahudi yerleşimciler bu sabah (29 Ocak Pazar) erken saatlerde Ramallah’ın kuzeyindeki Turmusaya beldesinde Filistinlilere ait bir evi ve bir aracı ateşe verdi. 

Görüntülenme: 417 Tarih: 29 Ocak 2023 12:55
SİYONİST İŞGALCİLER BİR FİLİSTİNLİNİN EVİNİ KUNDAKLADI

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Filistinlilere ait evlere ve mülklere saldırdığını, bir evi ve bir aracı yaktığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.
 

İşgal güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimcilerin son günlerde Filistinlilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdıkları ifade edildi.
 

Yahudi yerleşimciler genelde sürüler halinde dolaştıkları Batı Şeria’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.
 

Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler ayrıca hasat mevsiminde Filistinli çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.
 

Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinde Filistinli bir genci gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin beldeye baskın düzenlediğini ve 22 yaşındaki eski esir Raşid Beşşar İsa Zeakik’i gözaltına aldığını, Filistinli gencin evinde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini söyledi.
 

Kaynaklar, Zeakik’in işgal rejimi zindanlarında iki yıl esir tutulduktan sonra yaklaşık iki ay önce özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar