HADİ EL AMİRİ'DEN SİYONİST REJİME KINAMA

Irak el-Fetih koalisyonu başkanı, işgalci rejimin baskı zamanının geçtiğini ve çatışma denkleminin kendi lehine olmadığını bilmesi gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 430 Tarih: 29 Ocak 2023 19:30
HADİ EL AMİRİ'DEN SİYONİST REJİME KINAMA

Irak el-Fetih koalisyonu başkanı Hadi el-Amiri, bu Cumartesi öğleden sonra geçici Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik vahşi eylemlerini kınadı.

Hadi el-Amiri telegram kanalında şunları yazdı: ‘Son olaylardan Siyonist rejim ve destekçileri sorumludur. Çünkü yiğit Filistinlilerin eylemleri ve direniş operasyonları, gaspçı bir rejim tarafından toprakları işgal edilmiş ve hakları çiğnenmiş bir ulusun doğal ve meşru hakkıdır.

Filistin ulusunun kinci İsrail'le mücadele etme cesaretini takdir ediyoruz. Direniş çalışmalarında yol ve yer açısından önemli bir değişime şahit olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu konu Siyonist rejimin anlaması gereken bir mesajdır. Siyonist rejim zorlama zamanının geçtiğini ve çatışma denkleminin kendi lehine olmadığını bilmelidir. Yaşasın Filistin. Şehitlere selam ve rahmet, işgalci rejime ve onunla normalleşenlere lanet olsun.

Cuma akşamı Siyonist kaynaklar, işgal altındaki Kudüs'te en az 8 kişinin öldüğü ve 10 kişinin de yaralandığı bir silahlı saldırı meydana geldiğini açıkladı. Bu şehadet operasyonunu gerçekleştiren, Hayri Alkam, Siyonist rejim polisi tarafından şehit edildi. Bu operasyon, Perşembe günü Siyonist rejim askerlerinin Batı Şeria'daki Cenin kampına saldırarak 9 Filistinliyi öldürmesi ve 20 kişiyi yaralamasının ardından gerçekleşti.

Perşembe geceki operasyona ek olarak dün sabah işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki "Silvan" mahallesinde meydana gelen silahlı saldırıda bir Filistinli Siyonistlere ateş açtı ve en az iki kişi yaralandı. İsrail kaynakları, yaralananlardan birinin operasyon sırasında izinli olan Siyonist ordunun paraşütçü tugayından bir subay olduğunu söylüyor.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda olduğu açıklandı. Siyonist rejim güvenlik muhabiri Barak Ravid, bu operasyonu düzenleyen kişinin şehit olduğunu açıkladı ve bu operasyonu 13 yaşındaki Filistinli bir gencin gerçekleştirdiği söyleniyor.

rasthaber

Yorumlar