ÜRDÜNLÜ PARTİLERDEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün'ün Siyonist rejimi destekleyen açıklamalarına Ürdünlü bazı partiler sert tepki gösterdi ve bu rejimlerin Arap uluslarını hedef alma projesinde bir araç olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 445 Tarih: 29 Ocak 2023 14:47
ÜRDÜNLÜ PARTİLERDEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Suudi Arabistan'ın işgal altındaki Kudüs'te 8 Siyonist'in ölümüne yol açan şehadet operasyonunu kınamasının ardından Ürdün'de bazı partiler Arap ülkelerinin bu eylemini şiddetle kınadı.

Ürdün Milliyetçi Partisi Genel Sekreteri Zayfullah Ferec, el-Meyadin haber kanalına şunları söyledi: ‘Bazı resmi Arap rejimleri için umut yok. Bu rejimler, Arap uluslarını hedef alma projesinde birer araçtır.’

Ürdün'deki milliyetçi ve sol partiler koalisyonu, Cenin kampında işlenen cinayete ve Siyonistlerin işgal altındaki Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik vahşi saldırılarına verilen yanıtın şimşek hızında olduğunu vurguladı.

"El-Amel el-İslami" Partisi de bu bağlamda şu ifadelerde bulundu: ‘Bu operasyon, Siyonistlerin işlediği suç ve cinayetlere bir yanıt niteliğindeydi ve bu tür operasyonları gerçekleştirmek, Filistin ulusunun hala topraklarına ve haklarına bağlı olduğunun ve Filistin meselesini yok etmeye yönelik tüm komploları reddettiğinin bir teyididir.

Siyonist rejime karşı direniş operasyonlarının artması, Filistin topraklarının Siyonist rejimi devireceğini vurgulamaktadır. Bu rejim, Filistin direniş güçlerine karşı korku ve çaresizlik içinde yaşayan bir rejimdir.

Bu bağlamda Suudi Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'teki şehadet operasyonunu kınayarak, bu operasyonu "sivillere yönelik bir saldırı" olarak nitelendirdi ve Siyonistlerle barış sürecinin yeniden başlatılması gerektiğini iddia etti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, şehadet operasyonunu şiddetle kınayarak, Siyonistleri siviller olarak nitelendirdi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı bu operasyonu kınayarak, "acil ve etkili" önlemler alınması çağrısında bulundu.

rasthaber

Yorumlar