BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin dün (26 Ocak Perşembe) sabahın erken saatlerinden itibaren Cenin Mülteci Kampı'nı basarak 9 kişinin şehit edilmesine, 4'ü ağır 20 kişinin de yaralanmasına neden olan bir katliam gerçekleştirmelerine tepki ve öfke nedeniyle dün gece işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs civarında sabah saatlerine kadar çatışmalar yaşandı ve işgalci askerlere yönelik ateş açma eylemleri gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 434 Tarih: 27 Ocak 2023 19:10
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'ün Silvan bölgesinde bulunan Aynu'l-Levze Mahallesi'ne baskın düzenlemeleri çatışmalara neden oldu. İşgal güçleri evlere doğru gaz bombaları atarken direnişçi gençler de onlara taş, molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılar attılar. 

Kudüs'ün Re'su'l-Amud Mahallesi'nde de çatışmalar meydana geldiği haber verildi. 

Kudüs'ün Ayzeriyye kasabasında direnişçi gençler molotof kokteylleri atarak işgal askerlerine ait bir gözetleme kulesini yaktılar. 

Yine Kudüs'ün Sur Bahir ve Tur kasabalarına işgal güçlerinin düzenlediği baskın çatışmalara neden oldu. 

Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'nda da şiddetli çatışmalar vuku buldu. 

Batı Şeria'nın orta kesiminde bulunan Ramallah'ın Nebi Salih köyünde çıkan çatışmalarda gençler işgalci askerleri taşladı. 

Nablus'ta Aslanlar Yuvası grubu işgal askerlerine yönelik ateş açma eylemi gerçekleştirdiğini ve işgal saldırılarına karşı sürekli alarm durumunda olacaklarını duyurdu. 

Ayrıca dün gece Batı Şeria'nın değişik şehirlerinde ve Kudüs'te işgal katliamlarına karşı gösteriler düzenlendi. Benzer şekilde Gazze'de ve 1948'de işgal edilmiş bölgelerde de gösteriler ve yürüyüşler düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar