GAZZE HALKI CENİN MÜLTECİ KAMPI İÇİN MEYDANLARA İNDİ

Dün (26 Ocak Perşembe) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'de ve Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirilen katliamı protesto amacıyla akşam saatlerinde Filistin'in Gazze Şeridi'nde de geniş çaplı protesto eylemleri ve gösteriler düzenlendi. Eylemlere binlerce kişinin katıldığı haber verildi.  

Görüntülenme: 501 Tarih: 27 Ocak 2023 03:13
GAZZE HALKI CENİN MÜLTECİ KAMPI İÇİN MEYDANLARA İNDİ

Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinde Büyük Cami önünde düzenlenen gösteriye büyük bir kalabalık katıldı. Katılanlar işgal rejiminin vahşi katliamlarına tepkilerini ve öfkelerini dile getirdi. 

Burada direniş hareketlerini temsilen konuşma yapan Adnan El-Assar, İsrail işgal rejiminin faşist hükümetinin iktidarı devralmasından bu yana Filistin halkına yönelik geniş çaplı bir savaş yürüttüğüne, şiddetini her saat artırdığına, buna ek olarak Kudüs'teki Mescidi Aksa ve El-Halil'deki İbrahim Camisi haremleri dahil mukaddes mekanları kirlettiğine dikkat çekti. 

El-Assar, Filistin Yönetimi'nden başta güvenlik koordinasyonunu tamamen durdurma konusunda daha net ve kesin adımlar atmak olmak üzere işgal rejimine karşı sert bir mücadele içine girmesini istedi. 

Gazze'nin güneyindeki Rafah şehrinde de büyük bir protesto gösterisi düzenlendi. Ayrıca Gazze Şeridi'nin Gazze ve Orta Bölge vilayetlerinde de gösteriler düzenlendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar