SİYONİST İSRAİL'İN CENİN KAMPINA DÜZENLEDİĞİ BASKIN 1948 TOPRAKLARINDA PROTESTO EDİLDİ

Siyonist işgal güçlerinin dün (26 Ocak Perşembe) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği ve 9 kişinin şehit olmasına 4'ü ağır 20 kişinin de yaralanmasına neden olan katliamı protesto amacıyla Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Hayfa ve Şefa Amr şehirlerinde de gösteriler düzenlendi.  

Görüntülenme: 477 Tarih: 27 Ocak 2023 04:38
SİYONİST İSRAİL'İN CENİN KAMPINA DÜZENLEDİĞİ BASKIN 1948 TOPRAKLARINDA PROTESTO EDİLDİ

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen gösterilere katılanlar işgal rejiminin Cenin'deki katliamını ve son dönemde Batı Şeria ve Kudüs'te yaşayan Filistinlilere yönelik şiddeti artırmasını protesto ettiler. 

İşgal rejiminin ırkçı bakanı Ben Gvir'in 1948 Bölgesi'ndeki gösterilerde Filistin bayrağı taşınması yasağı getirmesine rağmen dün akşamki gösterilere katılanlar Filistin bayraklarını taşıdı ve işgal rejiminin katliamlarını protesto eden, işgalin son bulmasını isteyen sloganlar attılar. 

Ayrıca 1948 Bölgesi'ndeki Ummu'l-Fahm şehrinde de yine akşam saatlerinde arabalarla konvoy oluşturularak işgal rejiminin devam eden cinayetleri ve Cenin'deki katliamı protesto edildi. Buradaki konvoya katılan araçların da Filistin bayraklarını taşımaları dikkat çekti.

İsrail işgal güçlerinin dün sabah saatlerinden itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda biri yaşlı kadın 9 kişi şehit edildi. Dördü ağır olmak üzere 20 kişi de yaralandı.

İşgal güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi ve binaların çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdi. 

Siyonistlere ait Kan televizyonu işgal rejiminin özel birliklerinden kalabalık bir grubun Cenin baskınına iştirak ettiğini haber verdi.

İşgal güçlerinin "arananlardan" olduklarını ileri sürdükleri bazı kişileri ele geçirmek amacıyla baskın düzenledikleri ve baskın yüzünden Cenin'de ve mülteci kampında çatışmalar çıktığı haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar