KATİL İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İsrail işgal rejiminin savaş uçakları bugün (27 Ocak Cuma) sabah şafak vaktinde ortalık aydınlanmaya başlamadan Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey kesiminde direnişe ait bazı mevzilere birkaç füzeyle saldırı düzenledi. Ancak herhangi bir yaralanma olayının bildirilmediği belirtildi.  

Görüntülenme: 519 Tarih: 27 Ocak 2023 22:14
KATİL İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Gazze'deki muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal rejiminin savaş uçakları direnişin, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Meğazi bölgesinde bulunan bir mevzisini hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. 

Bunun hemen ardından da yerel kaynaklar işgal rejiminin savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Gazze şehrinin güneyinde direnişe ait bir mevziyi hedef alan saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Ayrıca işgal rejimine ait bir pilotsuz hava aracı direnişin, Gazze'nin kuzey kesiminde yer alan Beyti Hanun'un kuzeyinde bulunan bir gözetleme noktasını hedef alan saldırı gerçekleştirdi. 

Direniş güçleri de işgal rejiminin bu saldırılarına karşılık işgalcilerin saldırı düzenleyen uçaklarına karşı uçaksavar füzeleri fırlattı. 

Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, hava savunma birimlerinin bugün şafak vaktinde Gazze semalarında uçan işgal uçaklarına karadan havaya füzeler attığını bildirdi. 

Direniş güçleri ayrıca işgalcilerin saldırılarına karşılık işgal altındaki Askalan bölgesine ve Gazze Şeridi'nin çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine de füzeler attı.

Bu olaylardan önce Gazze'deki direniş güçleri işgal rejiminin dün Cenin'de gerçekleştirdiği ve 9 kişinin şehit olmasına 20 kişinin de yaralanmasına sebep olan katliama karşılık işgal rejiminin güney kesimde yer alan bazı mevzilerine füze saldırıları gerçekleştirmişti. 

Siyonistlere ait haber kaynakları Gazze çevresindeki Eşkol yahudi yerleşim merkezine üç füzenin düştüğünü haber vermişti. 

Direniş ayrıca Sderot ve Kefar yahudi yerleşim merkezlerine de birkaç füze saldırısı gerçekleştirmişti.

İşgal rejimini direnişin attığı füzelere karşı Demir Kubbe sistemiyle bazı karşıt füzeler atmıştı. 

Direnişin füze saldırıları sebebiyle işgal rejimi Askalan'da sığınakları açmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar