TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçlerinin bugün (20 Ocak Cuma), Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te yahudi yerleşimi ve arazi gaspına karşı düzenlenen haftalık gösterilere müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. Birçok kişi mermilerle veya şarapnel parçalarıyla yaralandı. Ayrıca onlarca kişi atılan gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 422 Tarih: 20 Ocak 2023 10:00
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

Nablus'ta yerel kaynakların verdiği bilgilere işgal güçlerinin Karyut kasabasına düzenledikleri baskında vatandaşların üzerine ateş etmeleri sonucu üç genç kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandı. 

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında ise tıbbi kaynakların, 26 yaralanma tespit edildiğini bildirdiği belirtildi. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde farklı köylerde zeytin ve kaktüs ağaçları dikme faaliyetinin engellenmesi amacıyla işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırıda çok sayıda gaz bombası atıldı ve birçok kişi atılan bombalardan zarar gördü. 

El-Halil'deki Duvara ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Komitesi Başkanı Ratib El-Cebbur işgal güçlerinin birçok kişiye saldırdıklarını, tüfeklerinin dipçikleriyle darp ettiklerini ve 100 civarında zeytin ve kaktüs fidanına el koyduklarını ifade etti. 

Kudüs'e bağlı Kalendiya'da ahali Cuma namazlarını Er-Re's mıntıkasında gasp tehdidiyle karşı karşıya olan arazileri üzerinde kıldı ve namazdan sonra da gasp planına karşı gösteri düzenledi. Gösteri esnasında Filistin bayraklarını sallayarak işgal rejiminin saldırılarını ve gasp faaliyetlerini protesto ettiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar