IRKÇI İSRAİL İTALYAN AKTİVİST STEFANİA CONSTANTİNİ'Yİ SINIR DIŞI ETTİ

Siyonist işgal güçleri, Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesine destek verdiği suçlamasıyla gözaltına aldıkları Stefania Constantini isimli bir bayan İtalyan aktivisti, bir gün sonra da sınır dışı ettiler.  

Görüntülenme: 589 Tarih: 18 Ocak 2023 18:41
IRKÇI İSRAİL İTALYAN AKTİVİST STEFANİA CONSTANTİNİ'Yİ SINIR DIŞI ETTİ

İşgal güçleri pazartesi sabahı Filistinli esir gazeteci Nidal Ebu Aker'in ailesinin ve annesinin evine baskın düzenlemişlerdi. İtalyan aktivist Constantini'yi de bu baskınlar esnasında gözaltına almışlardı. 

İşgal rejimi yetkilileri Constantini'nin Mayıs 2022'de "İsrail"e turistik vizeyle girdiği, vaktinin çoğunu Filistin'in Batı Şeria bölgesinde geçirdiği ve vize süresini doldurduğu iddiasıyla sınır dışı ettiler. 

Filistinlilerin hak ve özgürlük mücadelesine destek veren Constantini, gözaltına alınması esnasında kaldığı evin yakınında kendisine 20 işgalci askerin saldırıda bulunduğunu, kendisini darp ettiklerini ve yere attıklarını ifade etti. 

Constantini, İtalya'ya gittikten sonra Fransız Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Ben direnmeye çalıştım. Ama beni defalarca darp ettiler. Gözlerimi ve ellerimi bağladılar. Yüzüme karşı, 'Sen teröristsin' diye bağırdılar." diye konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar