ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İslami Vakıflar Dairesi'nin Kudüs Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat bugün (18 Ocak Çarşamba) yaptığı açıklamada, İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa'da İslami varlığı ve Filistin varlığını kurutmak için yoğun bir çalışma yürüttüğüne dikkat çekti.  

Görüntülenme: 561 Tarih: 18 Ocak 2023 12:35
ŞEYH NACİH BUKEYRAT'TAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

Şeyh Bukeyrat Hurriye News'e yaptığı basın açıklamasında işgal rejiminin bu politikasının en başta Kudüslüler aleyhine verdiği çok miktarda uzaklaştırma kararında ve sık sık Mescidi Aksa bekçilerini gözaltına alarak onları sıkıştırmasında kendini gösterdiğini dile getirdi.

Bukeyrat işgal rejiminin Mescidi Aksa'yla ilgili bu politikasının, aşırı siyonist radikal yahudi cemaatlerinin 2010 yılından beri dile getirdikleri, işgal altındaki Kudüs üzerinde Ürdün'ün fonksiyonuna son verilmesi taleplerinin yerine getirilmesi amaçlı olduğunu ifade etti. 

Yahudi cemaatleri Mescidi Aksa'ya gündelik olarak baskınlar gerçekleştirip içinde ayinler düzenliyorlar. Bugün sabah da işgal güçlerinin himayesi altında 100 kişilik bir yahudi yerleşimci grubu Mağribliler Kapısı tarafından Mescidi Aksa'nın sahasına girerek çeşitli ayinler düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar