YASİR MENNA IRKÇI İSRAİL'İN PLANLARINI AÇIKLADI

İsrail konusunda uzman araştırmacı Yasir Menna’, Benyamin Netanyahu liderliğinde kurulan yeni Siyonist işgal hükümetiyle hükümette yer alan fanatik bakanların Filistinlilere karşı saldırı ve çatışmayı tırmandırmayı, başta sözde ‘devlet egemenliğini’ her tarafa yaymak üzere yerleşim alanlarıyla ilgili planları hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Görüntülenme: 580 Tarih: 18 Ocak 2023 23:47
YASİR MENNA IRKÇI İSRAİL'İN PLANLARINI AÇIKLADI

Filistin Enformasyon Merkezi'ne röportaj veren Menna’, “İşgal rejimi İsrail’de ve Mescidi Aksa’da olup bitenler, Siyonist Bakan Itmar Ben Gvir’in açıkça yaptığı eylemler, Siyonistlerin Filistin topraklarında ve kutsal mekanlarında yapmaya çalıştıkları Siyonist yerleşim (ve hegemonya kurma) projelerinden bir tablodur.” dedi.

Menna’ devamla, “Bu tutum ve Filistin Yönetimi'nin karşı durmada gösterdiği acziyet karşısında tek seçenek kalıyor. O da Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki direnişe umut bağlamaktır. Zaten her iki yerde de direniş, tekrarlanan Siyonist saldırı ve tecavüzlere karşı en ince detayına kadar hesabını yapmaktadır.” dedi.

Ben Gvir sadece bir araç/piyondur

Fanatik bakan Ben Gvir’in her şeyi yahudileştirme çabası içinde olan işgal hükümetinin elinde bir araç (piyon) olduğunu hatırlatan Menna’, işgal hükümetinin gasp edilmiş toprakları işgal varlığına katma ve sözde otoritesini her tarafa yayma gibi birçok strateji ve kararları uygulamak istediğini, ‘egemenliği yayma’ ilkesinin sağcı ve fanatik koalisyon hükümetinin anlaşmasında açık bir madde olduğunu ifade etti. 

Menna’ devamla, Siyonist işgal rejiminin hayata geçirmek ve uygulamak istediği –ve şimdiki hükümetin de ana düşüncesi olan- ‘egemenlik’le Cenil’den En-Nakab’a kadar, Batı Şeria’nın ve 48 Toprakları'nın, kısacası işgal altındaki bütün Filistin toprakları üzerinde bulunan yerleşkeleri güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgalci sözde egemenlik düşüncesini, Ben Gvir’in hükümetle polis ve askerlerin de desteğiyle Mescidi Aksa’ya yaptığı baskınlarla hayata geçirmek, aldığı kararları da Filistin halkıyla direnişine göstermek istiyor.”

Bütün bu adımlara rağmen işgalci, direnişin Batı Şeria ve 48 Toprakları'nda daha da tırmanmasından korkuyor. Çünkü buralar, Filistinlilerle Siyonist yerleşimcilerin doğrudan temas ettikleri alanlardır."

İşgal güçlerinin uyarıları nedeniyle işgalcinin duyduğu korkunun arttığına dikkat çeken Menna’, Batı Şeria’da meydana gelen ve gittikçe artan eylemlerin Ramazan ayında yeni bir tırmandırma olabileceği konusunda işgalcinin ciddi manada korktuğunu ifade etti. 

İşgalci İsrail’in Filistin halkına ve kutsallarına yönelik açık ve aleni her türlü icraatının Filistin halkında daha çok direnişle karşılık bulacağını hatırlatan Menna’, “Halin özeti şudur: İşgal rejimi, stratejik yerleşim alanları projesi olan bir hükümete sahiptir. Bu hükümetin ilan edilmiş ve edilmemiş projeleri var. Filistinliler aleyhinde yeni bir politika dayatmak istiyor. Buna karşılık Filistin Yönetimi ise olup bitene karşı tamamıyla aciz, elinde baskı aracı olacak hiçbir kartı bulunmamaktadır.” dedi.

Devamla şunları söyledi: “Bu durumda umut bağlanması gereken taraf direniştir. İster Batı Şeria’da düzenli olmayan direniş olsun ve ister Gazze’deki direniş olsun. Gazze direnişinin tepkisel tavırlar konusunda çok ince hesap yaptığı bir gerçektir.” 

Siyonist rejimin Mescidi Aksa’ya yönelik tahrik ve provokatif eylemleri sürüyor. Geçen 3 Ocak 2023 Salı günü fanatik Siyonist Bakan Ben Gvir Mescidi Aksa avlusuna baskın yaparken, ondan birkaç saat sonra da işgal güçleri Mescidi Aksa’nın Kubbetu’s-Sahra Mescidi'ne baskın düzenleyip aramalar yaptı. 

Baskınlar üzerine açıklamalar yapan Filistin direniş grupları, Ben Gvir’in baskınını korkakça bir girişim olarak niteleyip, bunun çok tehlikeli bir tırmandırma olduğunu, bununla Filistin halkıyla İslam ümmetinin duygularını rencide ettiğini belirterek, bunun bölgede dini bir savaşın başlayacağının uyarısı olduğunu ifade ettiler. 

Direniş grupları, düşmanın Filistin halkına ve kutsal mekanlarına saldırılarda ısrar etmesinin özellikle de fanatik cani Ben Gvir’in Mescidi Aksa’ya yönelik sızmalarının muhtemel olumsuz sonuçlarından işgal rejimini sorumlu tuttuklarını hatırlattılar.

Kudüs, Batı Şeria ve 1948’deki Filistin halkına çağrıda bulunan direniş grupları, telmudi Siyonist projeleri başarısız kılmak için Mescidi Aksa’ya gidip burada nöbet tutmalarını talep ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar