SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF'UN MAKAMI BÖLGESİNE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 400 Tarih: 18 Ocak 2023 16:57
SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF'UN MAKAMI BÖLGESİNE SALDIRDI

Bu gece (17-18 Ocak gecesi) yahudi yerleşimci çetelerin Nablus yakınındaki Yusuf'un Makamı bölgesine düzenlemek istedikleri baskının yerli ahali tarafından engellenmek istenmesi üzerine işgal güçleri tarafından olaylara müdahale edilmesi çatışmalara neden oldu ve bir kişi araçlı çarpma sonucu, bazıları atılan gaz bombalarıyla olmak üzere birçok kişi yaralandı ve onlarca kişi de etrafa yayılan zararlı gazlardan dolayı nefes alma krizi yaşadı. 

Yahudi yerleşim çetelerinin Yusuf'un Makamı'na baskın düzenlemek istemeleri üzerine yerli ahali silahlarla ve el yapımı patlayıcılarla onlara engel olmak istedi. Bunun üzerine işgal güçleri müdahalede bulundu ve yerleşimci çetelere engel olmak isteyen ahaliye saldırdılar. Sonra yerleşimci çeteler işgal güçlerinin himayesi altında Yusuf'un Makamı adı verilen türbeye baskın düzenleyerek talmudi ayinler düzenlediler. 
 
Yahudiler, Yusuf'un Makamı olarak isimlendirilen bu kabrin Yusuf Peygamber'in (a.s.) kabri olduğunu iddia ediyor ve bu iddialarına binaen sık sık buraya baskınlar düzenliyorlar. Oysa tarihi kayıtlara göre buranın Yusuf Peygamber ile herhangi bir ilgisi yok ve Yusuf Duveykat isimli salih bir kişinin kabri bulunuyor. Ancak yahudiler kendileri de buranın Hz. Yusuf ile bir ilgisinin olmadığını bilmelerine rağmen sırf burayı sahiplenmek ve kendi kontrollerine almak amacıyla bu iddiayı kullanmaya çalışıyorlar. 

Siyonist işgal güçlerinin burayı işgal etmelerinden önce türbenin yanında bir de mescit bulunuyordu. 

İşgal güçleri yerleşimcilerin buraya baskın düzenlemeyi planladıkları zaman etrafını asker kuşatmasına alarak Filistinliler için giriş çıkışa kapatıyorlar. İşgalcilerin bu baskınları da Filistinlilerin tepkilerine ve çatışmalara yol açıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar