BEYTLAHİM VE EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Dün (17 Ocak Salı) akşam Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki El-Hızır kasabasında işgal güçleriyle Filistinli ahali arasında çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin gaz bombaları atması sebebiyle birçok kişinin nefes alma krizi yaşadığı belirtildi.  

Görüntülenme: 440 Tarih: 18 Ocak 2023 01:20
BEYTLAHİM VE EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Wafa haber ajansının yayınladığı habere göre çatışmalar daha çok kasabanın tarihi kısmında yer alan Et-Tel (Tepe) mıntıkasında yoğunlaştı ve işgal güçleri ahalinin üzerine yoğun bir şekilde gaz ve ses bombaları attı. Bu yüzden birçok kişinin nefes alma sorunu yaşadığı ve kendilerine olay yerinde müdahale edildiği belirtildi. 

Bundan kısa süre önce de, dün öğle saatlerinde işgalcilere ateş etme eyleminde bulunduğu iddiasıyla şehit edilen Hamdi Ebu Deyye'nin ailesinin El-Halil'in Halhul kasabasındaki evine baskın düzenlenmesi yüzünden çatışmalar çıkmıştı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin, şehit ailesinin Halhul'un El-Havvavir mıntıkasında bulunan evini kuşatmaya almaları üzerine ahaliyle aralarında çatışma çıktı ve işgal güçleri ahalinin üzerine çok sayıda gaz ve ses bombası attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar