BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Ramallah'taki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin sabahın erken saatlerinde Beytlahim yakınındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında işgal askerlerinin attığı mermiyle başından ağır yaralanan 14 yaşındaki Ömer Halid Lütfi Hammur'un hayatını kaybettiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 506 Tarih: 16 Ocak 2023 03:45
BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin bugün (16 Ocak Pazartesi) sabah ortalık aydınlanmadan Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında gerçekleştirilen saldırıda işgalci askerlerin mermilerine hedef olan Ömer Halid Hammur ağır yaralanmıştı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı sabah yaptığı açıklamada 14 yaşındaki çocuğun işgal askerlerinin attığı bir merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandığını duyurmuştu. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ömer Halid Hamur'un şehit olması münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak işgal rejiminin, doğrudan çocukları hedef alan bu cinayetlerinin insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu dile getirdi. Hamas açıklamasında uluslararası toplumun siyonist işgal rejiminin bu korkunç cinayetleri karşısında sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi ve kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar