KATİL İSRAİL'İN MYANMAR KATLİAMLARINDAKİ ROLÜ ORTAYA ÇIKTI

Siyonist rejimin Myanmar'daki cinayet ve suçlardaki rolüne ilişkin yeni belgeler yayınlandı. 

Görüntülenme: 551 Tarih: 16 Ocak 2023 18:50
KATİL İSRAİL'İN MYANMAR KATLİAMLARINDAKİ ROLÜ ORTAYA ÇIKTI

Filistin’in er-Risale web sitesi, Reuters haberden naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘İsrailli bir teknoloji şirketi olan Cognite Software, Myanmar'daki Şubat 2021 askeri darbesinden bir süre önce ülkenin iletişim şirketine bir casus programı satmak için sözleşme imzaladı.

Cognyte şirketi ve Siyonist rejimin Savunma ve Dışişleri Bakanlığı'nın isimleri açıklanmayan önde gelen yetkilileri hakkında sunulan bu iddianameye göre, bu sözleşmeler Myanmar'da insanlığa karşı suçların işlenmesine zemin hazırlamıştır.

Siyonist rejimin ünlü avukatlarından birinin takip ettiği bu dilekçede, Knesset'in eski sözcüsü ve çok sayıda aktivist, akademisyen ve yazar da dâhil olmak üzere 60'tan fazla İsraillinin imzası bulunuyor.

Davacılara göre Myanmar'a satılan casus yazılım, o ülkedeki yetkililerin telekomünikasyon ve internet şirketlerinden erişim elde etmeye gerek kalmadan tüm konuşmaları dinlemesine, kısa mesajları okumasına, e-postaları izlemesine ve kullanıcıların konumlarını izlemesine izin verdi.

Bu Siyonist şirketin temsilcileri ve Myanmar'ı yöneten askeri hükümetin yetkilileri, Reuters'in bu konudaki sorularını yanıtlamayı reddetti.

rasthaber

Yorumlar