GASIP İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI ELİ COHEN'DEN AZERBAYCAN'A ÖVGÜ

Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin İsrail'in yakın dostu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 646 Tarih: 14 Ocak 2023 04:57
GASIP İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI ELİ COHEN'DEN AZERBAYCAN'A ÖVGÜ

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı bu telefon görüşmesinde Cohen'i Siyonist rejimin yeni Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik etti ve Bakü'nün Tel Aviv ile ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirtti.

Öte yandan Eli Cohen de işgal altındaki topraklarda büyükelçilik açma kararından dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti'ne teşekkür ederek, Bayramov'u büyükelçiliğin açılacağı gün Tel Aviv'e davet etti.

 

Eli Cohen ayrıca Bayramov'dan, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e Tel Aviv'in kendisini bu yıl işgal altındaki topraklarda ağırlamak istediğini söylemesini istedi.

Siyonist Rejim Dışişleri Bakanı ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Büyükelçiliğin açılması, iki taraf arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi açısından önemli bir adımdır ve Bakü ile Tel Aviv arasında çeşitli alanlardaki işbirliğini artırmaktadır.

Azerbaycan Cumhuriyeti'ni bölgede yakın bir dost ve önemli bir destek olarak görüyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti, dini hoşgörüye dayalı politikaları ve eski Yahudi vatandaşlarının varlığı nedeniyle İsrail tarafından çok sevilen bir ülkedir.’

Hatırlatmak gerekir ki, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Muhtar Memedov’u bu ülkenin işgal altındaki topraklardaki ilk olağanüstü ve tam yetkili temsilcisi olarak resmen atadı.

18 Kasım 2022’de Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentosu İlham Aliyev’in onayıyla, bu ülkenin Tel Aviv'de büyükelçiliğin açılmasını onayladı. Siyonist rejimin eski başbakanı "Yair Lapid" de Bakü parlamentosunun bu kararını memnuniyetle karşılayarak, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bu rejimin önemli ortağı olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki en büyük Yahudi yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi. 

rasthaber

Yorumlar