ŞEHİT SEMİR ASLAN HAKK'A UĞURLANDI

Dün sabah siyonist işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'e bağlı Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında, oğlunu savunurken işgal güçleri tarafından şehit edilen Semir Aslan öğle namazından sonra, mülteci kampında düzenlenen cenaze töreniyle ahirete uğurlandı. 

Görüntülenme: 512 Tarih: 13 Ocak 2023 17:12
ŞEHİT SEMİR ASLAN HAKK'A UĞURLANDI

Aslan'ın cenaze törenine katılan sekiz çocuğu ve yakınlarının büyük bir hüzün içinde oldukları gözlemlendi. 

Kalendiya İletişim Merkezi tarafından verilen bilgilere göre, işgal güçlerinin Semir Aslan'ı oğlu Remzi'yi savunmaya çalıştığı sırada vurdukları, işgal güçlerinin oğlunu esir etmek istemeleri üzerine babasının ona sahip çıktığı ve işgalci askerlerin de babayı göğsünden vurarak şehit ettikleri ifade edildi.

Semir Aslan'ın vurulmasından sonra işgal güçleri ilk yardım ekiplerinin ona yaklaşmasını engellemiş ve vefatından sonra da bir süre cenazesini rehin tutmuşlardı.

Kalendiya Mülteci Kampı ahalisi şehit Semir Aslan'a yas ve işgal güçlerinin cinayetlerini protesto amacıyla bugün genel grev ilan etmişti. 

Semir Aslan'ın Batı Şeria ve Kudüs'te son 24 saat içinde şehit edilen üçüncü kişi olduğu belirtildi. İşgalcilerin dün sabah Nablus yakınındaki Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda başından vurularak ağır yaralanan 21 yaşındaki Ahmed Amir Selim Ebu Cuneyd isimli genç akşam saatlerinde hastanede hayatını kaybetmişti. Dün akşam saatlerinde de, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesimindeki El-Halil'de gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir yahudi yerleşimci yaralanmış, eylemi gerçekleştiren Sind Muhammed Osman Semamir ise şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar