KABATİYE'DE İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin dün (12 Ocak Perşembe) akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in Kabatiye ilçesine düzenledikleri baskında iki genç şehit edilirken 3 kişi de yaralandı. Böylece işgalcilerin iki günlük süre içinde şehit ettikleri Filistinli sayısı 5, 2023 yılının başından itibaren şehit ettiklerinin sayısı ise 9 oldu.   

Görüntülenme: 864 Tarih: 13 Ocak 2023 05:16
KABATİYE'DE İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere işgal rejiminin özel birlikleri Kabatiye kasabasına sızdı ve gençlerden birini esir aldı. Onların bu sızmasını fark eden gençlerin toplanması üzerine de işgalciler toplanan gençlerin üzerine ateş etti ve 2'si ağır olmak üzere 5 kişinin yaralanmasına sebep oldular. Ağır yaralanan gençler daha sonra birbirinin ardından hayatlarını kaybetti. 

İşgal güçleri gençlerle girdikleri çatışmanın ardından esir aldıkları genci kaçırarak kasabadan uzaklaştı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı 25 yaşındaki Habib Muhammed Abdurrahman Kumeyl adlı gencin başından gerçek mermiyle yaralandığını ve kısa süre sonra da hayatını kaybettiğini, 18 yaşındaki Abdulhadi Nezzal'in de ağır yaralandığını duyurdu. Ağır yaralandığı belirtilen ikinci gencin de daha sonra hayatını kaybettiği haber verildi.

Saldırıda üç Filistinli genç de yaralandı.

Böylece 48 saatlik süre içinde şehit edilen Filistinli sayısı da 5'e çıkmış oldu. Dün akşam saatlerindeki Kabatiye baskınında şehit edilen iki gençten önce de sabah saatlerinde Kudüs'le Ramallah arasında yer alan Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında 41 yaşındaki Semir Aslan işgalcilere karşı oğlunu savunurken şehit edilmişti. 

İşgalcilerin Çarşamba sabahı Nablus yakınındaki Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda başından vurularak ağır yaralanan 21 yaşındaki Ahmed Amir Selim Ebu Cuneyd isimli genç aynı günün akşam saatlerinde hastanede hayatını kaybetmişti. Yine Çarşamba günü akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesimindeki El-Halil'de gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir yahudi yerleşimci yaralanmış, eylemi gerçekleştiren Sind Muhammed Osman Semamir ise şehit edilmişti.

2023'ün başından itibaren şehit edilenlerin sayısı ise 9 oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar