KUDÜS'TE BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Bugün (12 Ocak Perşembe) sabahın erken saatlerinde işgal güçlerinin Kudüs'ün Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında gerçekleştirdikleri saldırıda bir Filistinli şehit oldu.  

Görüntülenme: 582 Tarih: 12 Ocak 2023 17:28
KUDÜS'TE BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı Kalendiya Mülteci Kampı'nda 41 yaşındaki Semir Avni Harbi Aslan isimli vatandaşın işgal güçlerinin attığı merminin göğsüne isabet etmesi sonucu şehit olduğunu duyurdu. 

Kalendiya İletişim Merkezi tarafından verilen bilgilere göre, işgal güçlerinin Semir Aslan'ı oğlu Remzi'yi savunmaya çalıştığı sırada vurdukları, işgal güçlerinin oğlunu esir etmek istemeleri üzerine babasının ona sahip çıktığı ve işgalci askerlerin de babayı göğsünden vurarak şehit ettikleri ifade edildi.

Semir Aslan'ın şehit edilmesinden sonra işgal güçlerinin kanları akar bir şekilde onun naaşını rehin aldıkları ve vurulmasının ardından ahalinin kendisine yanaşmasına da engel oldukları dile getirildi. 

Kalendiya Mülteci Kampı ahalisi şehit Semir Aslan'a yas ve işgal güçlerinin cinayetlerini protesto amacıyla bugün genel grev ilan etti. 

Semir Aslan'ın Batı Şeria ve Kudüs'te son 24 saat içinde şehit edilen üçüncü kişi olduğu belirtildi. İşgalcilerin dün sabah Nablus yakınındaki Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda başından vurularak ağır yaralanan 21 yaşındaki Ahmed Amir Selim Ebu Cuneyd isimli genç akşam saatlerinde hastanede hayatını kaybetmişti. Dün akşam saatlerinde de, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesimindeki El-Halil'de gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir yahudi yerleşimci yaralanmış, eylemi gerçekleştiren Sind Muhammed Osman Semamir ise şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar