NETUREİ KARTA GRUBU ÜYELERİNDEN FİLİSTİNLİLERE DESTEK

Heyet üyeleri üst düzey PIJ yetkilileriyle bir araya gelerek Filistinlilere desteklerini beyan ettiler. 

Görüntülenme: 572 Tarih: 10 Ocak 2023 20:20
NETUREİ KARTA GRUBU ÜYELERİNDEN FİLİSTİNLİLERE DESTEK

Ultra-Ortodoks ve anti-Siyonist Neturei Karta grubuna mensup bir grup Yahudi, mülteci kampını ziyaret etmek için Pazartesi günü Cenin'e gitti.

Filistin İslami Cihad'ın (PIJ) Yahudiye ve Samiriye'deki üst düzey lideri Bassam el-Saadi'nin evinde kaldılar. Heyet üyeleri üst düzey PIJ yetkilileriyle bir araya gelerek Filistinlilere desteklerini beyan ettiler.

Ayrıca Neturei Karta'dan gelen heyet, Fetih partisi genel sekreteri Ata Abu Ramila ve PIJ başkanı Maher al-Ahras ile bir araya geldi. Saadi'nin eşiyle de görüşen heyet, "işgal operasyonlarına rağmen kararlılığını" tartıştı. Kamp ziyaretinin İsrail işgalini reddetmenin bir sembolü olduğunu söylediler.

Her iki taraftan açıklamalar

Grubun üyelerinden biri, "Biz Filistinli Yahudileriz, İsrail bayrağı altında değil Filistin bayrağı altında ve Filistin Devleti’nde yaşamak istiyoruz. Yüzlerce yıl önce ve işgal başlamadan önce yaşadık. Kudüs’ün Eski Şehri’nde birlikteydik ve Yahudiler ile Müslümanlar arasında hiçbir fark yoktu. Hepimiz aynı babadan, İbrahim'den geldik ve birlikte mutlu bir şekilde yaşadık.

"Daha sonra Siyonistler gelip bizi ayırmak için baskı yaptılar ama biz bunu [reddettik] . Biz barış istiyoruz, Yahudi ve Müslümanların yaşamlarını tehdit eden ırkçı İsrail yasalarını değil. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, hayallerimize ve ortak hedeflerimize bağlı kalmaya devam edeceğiz. Başkenti Kudüs olan Filistin'i ve Filistin Yönetimi'ni mutlu yaşamak için istiyoruz."

Ebu Ramila, grubun şehre yaptığı ziyareti şöyle anlattı: "Filistin bayraklarını sallayarak, bize destek, işgale ve ilhaka karşı ve Filistin devletini destekle mesajı taşıyarak girdiler." 

Abu Ramila grubu mücadeleye devam etmeye ve hem İsrail Yahudi cemaati içinde hem de dünya çapında işgalin suçlarını ifşa etmeye çağırdı.

/The Jarusalem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar