MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde tamamen siyasi amaçlı tutuklamalarının sürdürülmesine yönelik tepkiler de sürüyor.  

Görüntülenme: 437 Tarih: 10 Ocak 2023 12:00
MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

Milletvekili Basim Ze'arir konuyla ilgili açıklamasında siyasi tutuklamaların hem ulusal, hem hukuki hem de insani bir suç olduğunu dile getirdi. Bu uygulamanın Filistin halkının güvenliği ve hakları aleyhine sadece işgal rejiminin güvenliğine hizmet edeceğini vurguladı. 

Ze'arir açıklamasında, siyasi tutuklamalarda sergilenen tavırların ulusal değerlere ters düştüğünü, bunları gerçekleştirenlerin aslında Filistin halkının direncini kırmak, onu işgal rejimine boyun eğmeye ve işgal zulmü karşısında sessiz kalmaya zorlamak istediğini dile getirdi. 

Ze'arir, siyasi tutuklamaların siyonist işgal rejimiyle imzalanan anlaşmaların zararlı meyvelerinden biri olduğunu, Filistin Yönetimi'nin de tüm olumsuz sonuçlarına rağmen işgal rejimiyle yaptığı anlaşmalara sıkı sıkıya bağlı kalmaya çalıştığını ve onunla güvenlik koordinasyonunu sürdürmekte ısrar ettiğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar