SİYONİST DENİZ GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail işgal rejimine ait deniz güçleri bugün (4 Ocak Çarşamba) sabah, Gazze şehrinin kuzeyine denk gelen kıyıların karşısında yine Filistinli balıkçılara saldırdı. 

Görüntülenme: 697 Tarih: 04 Ocak 2023 23:31
SİYONİST DENİZ GÜÇLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri askeri botlardan Sudaniye bölgesinin batısında balık tutmaya çalışan Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla ateş ettiler.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi açıklarında artık gündelik olarak Filistinli balıkçılara saldırdıkları ifade edildi.

Gazze Şeridi'nde 4500 balıkçı bulunuyor. Bunlardan 1100'ünün motorlu, 800'ünün de kürekli teknesi bulunduğu, kalanların da onlarla birlikte çalıştıkları ayrıca 1500 kişinin balık saklama ve paketleme atölyelerinde işçi olarak çalıştıkları bilgisi verildi. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar