ŞEYH NAİM KASIM: TRUMP ZALİM BİR KATİLDİR

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, Hacı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta şehit edilmesinin yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, onu direnişin rehberi ve lideri olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 566 Tarih: 04 Ocak 2023 08:35
ŞEYH NAİM KASIM: TRUMP ZALİM BİR KATİLDİR

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şunları söyledi: ‘Mücadele durmuyor. Süleymani bir şehit, bir rehber ve bir liderdir, o, sahaları özgürleştirmiştir ve halkın en sevgilisidir ve Filistin ve Kudüs'ün pusulasını yanında taşımaktadır.

Trump, zalim bir katildir. O, açıkça cinayet işlemekte, Siyonistlerin işgalini kabul etmekte ve desteklemektedir. Her işin sonucu o işin sonunda belli olur.’

Lübnan Hizbullah Hareketi, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski komutanı Hacı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi eski Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in şehadetinin üçüncü yıldönümü münasebetiyle, İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehrindeki büyükelçisinin katılımıyla dün bir anma töreni düzenledi. 

Sayda şehrindeki Şeyh Abdül Emir Kaplan Salonunda düzenlenen bu törene çok sayıda siyasi ve parti mensubu, Lübnanlı ve Filistinli direniş gruplarından yetkililer, din âlimleri, şehit aileleri ve bazı sosyal aktivistler katıldı.

Lübnan Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk bu törende şunları söyledi: ‘Hacı Kasım Süleymani'nin kurduğu ve desteklediği direniş ekseni bugün, büyük bir zafer elde etmeye ve Siyonist düşmanı yenmeye hazır eğitimli ve donanımlı savaşçılara sahip, milyonlarca direnişçiden oluşan bir ordu haline geldi.’

Şehit Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'i anma töreni Lübnan'ın diğer şehirlerinde de yapılacak.

3 Ocak 2020’de Amerika’nın insansız hava araçları, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Hacı Kasım Süleymani’yi taşıyan konvoyu, resmi bir ziyaret sırasında Bağdat Havaalanı yakınlarında bir terör saldırısıyla hedef aldı ve bu komutanları, ömür boyu süren terörle mücadelelerinin ardından şehit etti.

rasthaber

Yorumlar