GASIP İSRAİL HAMRA ARAZİSİNDE HAFRİYAT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejimi tarafından desteklenen ve himaye edilen yahudi yerleşim örgütlerinin, Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan Mahallesi'nde yer alan, mülkiyeti Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait olan, ancak uzun süreden beri Semrin ailesi tarafından icar yoluyla kullanılan Hamra arazisinde hafriyat ve düzleme çalışmalarını sürdürdükleri haber verildi.  

Görüntülenme: 561 Tarih: 04 Ocak 2023 13:25
GASIP İSRAİL HAMRA ARAZİSİNDE HAFRİYAT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Kudüs'teki kaynaklar işgalcilere ait buldozerlerin dün sabah saatlerinden bu yana söz konusu arazide sürekli temel kazma ve hafriyat çalışmaları yaptıkları bilgisini verdi. 

İşgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimci çeteler Kudüs'ün Silvan bölgesinin Vadi'l-Hilva Mahallesi'ndeki El-Ayn mıntıkasında yer alan ve 5 dönümden ibaret olan El-Hamra arazisine 27 Aralık 2022 sabahı zorla el koydu. 

Siyonistlerin yahudileştirme örgütlerinin başında gelen El'ad isimli organizasyon tarafından, gasp işleminden hemen sonra yapılan bir açıklamada da arazide hafriyat çalışmalarının başlatıldığı duyurulmuştu.

Kudüs'teki Rum Ortodoks Patrikliği 27 Aralık 2022 akşamı yaptığı açıklamada, mülkiyetinin kendisine ait olduğunu bildirdiği arazinin işgalciler tarafından gasp edilmesine tepki gösterdi. 

Patriklik bu arazinin gasp edilmesinin kendisinin mülklerine açıktan tecavüz hükmünde sayıldığını vurguladı.

İşgal güçleri uzun süreden beri Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan bölgesinde sık sık arazi gasp ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar