NASIR EL HEDMİ GASIP İSRAİL'İN SİLVAN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır El-Hedmi, işgal rejiminin “El-Hamra Arazisi” bölgesine el koyarak Silvan beldesi topraklarını gasp etmeyi hedeflediğini söyledi. 

Görüntülenme: 575 Tarih: 31 Aralık 2022 10:15
NASIR EL HEDMİ GASIP İSRAİL'İN SİLVAN PLANINI DEŞİFRE ETTİ

İşgal rejiminin “El-Hamra Arazisi” bölgesini el koyduktan sonra Yahudi yerleşimine tahsis ettiğini belirten El-Hedmi, nadir bulunan bir arazi parçası olan bölgenin saatli bombaya dönüştüğünü ifade etti.
 

“El-Hamra Arazisi” sakinlerinin bölgeyi terk etmek zorunda kalacaklarına ve işgal rejiminin de bunu istediğine dikkat çeken El-Hedmi, işgal yönetiminin mahkemenin nihai kararını beklemeden araziye el koyduğunu bildirdi.
 

El-Hedmi, “İşgal rejimi her hangi bir tepkiyle karşılaşmadan “El-Hamra Arazisi” bölgesine el koymayı başarırsa aynı şeyi Kudüs’ün başka bölgelerinde de tekrarlayacak” dedi.
 

İşgal rejiminin Kudüslüleri evlerinden kovarak ve yerlerine Yahudi göçmenleri yerleştirerek kenti Yahudileştirme projesini sürdürdüğünü kaydeden El-Hedmi, işgal rejiminin ayrıca Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi yerleşimcilerin sayısını artırmayı ve baskınları rutin bir olay haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.
 

El-Hedmi, Ürdün’ün Mescid-i Aksa üzerindeki vesayetinin meşruiyetini kaybetmeye başladığını fark etmesi ve onurlu bir tavır ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar