ZİYAD ENNEHALE: FİLİSTİN'İN ANA DESTEKÇİLERİ İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE'DİR

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, Amerika'yı Siyonist rejimin ana ve ilk destekçisi olarak nitelendirerek, Filistin ulusunun yegane destekçilerinin İran, Hizbullah ve Suriye olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 457 Tarih: 31 Aralık 2022 04:27
ZİYAD ENNEHALE: FİLİSTİN'İN ANA DESTEKÇİLERİ İRAN, HİZBULLAH VE SURİYE'DİR

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale  Perşembe gecesi Al-Mayadeen Haber Kanalı programlarından birine verdiği röportajda, "Filistin'de Amerika ile savaşıyoruz çünkü bu ülke Siyonist rejimin ana ve birinci destekçisidir." söyledi. İran, Hizbullah ve Suriye'yi Filistin'in tek destekçileri olarak değerlendirerek, “İran, Hizbullah ve Suriye dışında Filistin yanlısı görmüyoruz” dedi. El-Nehale ayrıca Gazze'nin yeni bir Siyonist işgali olasılığını da belirterek, "Gelecek yıl Gazze Şeridi'ne karşı yeni bir saldırı görmeyi bekliyoruz" dedi.

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, "Tutukluların serbest bırakılması için gösterilen çabayı durdurmayacağız ve İsrail askerlerinin esir alınması direnişin en önemli önceliklerinden biridir" dedi. "Bu yıl açık bir meydan okumayla karşı karşıyayız ve Batı Şeria'daki direniş tugaylarıyla koordinasyon halindeyiz ve bugün düşmana karşı birleşmekten başka seçeneğimiz yok." sözlerine ekledi. En-Nehale ayrıca 2022 yılında Cenin ve Erin el-Esvat taburlarının (Aslanların Yuvası) kurulduğunu ve İsrail düşmanı ile çatışma durumunun devam ettiğini söyledi.

tesnim

Yorumlar