MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED SELİM CUMA HUTBESİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

İşgal güçlerinin Eski Belde semtinde ve Mescid-i Aksa kapılarındaki tüm engellemelerine ve kısıtlamalarına rağmen bugün (30 Aralık Cuma) on binlerce kişi Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya akın etti. 

Görüntülenme: 596 Tarih: 30 Aralık 2022 01:43
MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH MUHAMMED SELİM CUMA HUTBESİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

İşgal güçleri Batı Şeria’dan yüzlerce Filistinlinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya gelmesini engellemek amacıyla Kudüs’ün çevresinde barikatlar kurdu.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bugün Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazına 70 bin kişinin katıldığını açıkladı.
 

Mescid-i Aksa’da Cuma namazını kıldıran Şeyh Muhammed Selim, Cuma hutbesinde Kudüs’te işgalcilerin planlarına karşı nöbet tutan murabıtların ümmetin tarihini yazan ve gemisini yürüten en hayırlı insanlar olduklarını söyledi.
 

İşgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların bir gün mutlaka sona ereceğine inandığını dile getiren Şeyh Muhammed Selim, Filistinlileri saflarını sıklaştırarak birlik ve bütünlük içinde hareket etmeye davet etti.
 

Şeyh Muhammed Selim, Kudüs’teki emlakin mülkiyetinin işgalcilere geçmesine aracılık etmenin haram olduğuna dikkat çekerek, söz konusu günahı işleyenlerin cenaze namazlarını kılmanın ve Müslümanların mezarlıklarına gömülmelerinin de caiz olmadığını bildirdi.
 

Gazze Şeridi’ne uygulanan haksız ablukanın sonsuza kadar devam etmeyeceğini söyleyen Şeyh Muhammed Selim, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşmaları için çalışma çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar