GASIP İSRAİL ŞEHİTLERİN PAK NAAŞLARINI TESLİM ETMİYOR

Siyonist işgal rejimini, rehin tuttuğu şehit naaşlarını teslim etmeye zorlamak amacıyla sosyal etkinliklerin artırılması talep edildi.  

Görüntülenme: 581 Tarih: 29 Aralık 2022 05:34
GASIP İSRAİL ŞEHİTLERİN PAK NAAŞLARINI TESLİM ETMİYOR

Naaşları rehin tutulan şehitlerin ailelerinin oluşturduğu komitenin üyesi Fatıma Mansur, siyonist işgal rejiminin şehit cenazelerine yönelik suçunu sürdürmekte ısrarlı davrandığına dikkat çekti. Mansur işgal rejiminin bu politikaya başvurmak suretiyle şehitlerin ailelerine psikolojik baskı yapmayı amaçladığını vurguladı. 

Fatıma Mansur bugün (28 Aralık Çarşamba) yaptığı açıklamada siyonist işgal rejimi hükümetinin şehit cenazelerini rehin alma konusunda planlı bir uygulamasının olduğunu, şehit ailelerinin şimdiye kadar rehin tutulan şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi talebiyle birçok sivil faaliyet yaptığını dile getirdi. 

Mansur, ailelerin neredeyse gündelik bir şekilde sivil etkinlikler düzenlemelerine rağmen işgal rejiminin onların seslerini duymadığını, işgal rejimini zorlamak için daha geniş çaplı etkinlikler düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar