KUDÜS ARAŞTIRMALARI MERKEZİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI

Kudüs Araştırmaları Merkezi, siyonist işgal yönetiminin önümüzdeki dönemde Mescidi Aksa'ya yönelik yeni emrivakiler oluşturma planlarının bulunduğunu ve bu yolla yahudi yerleşimcilerin buraya baskınlarını daha da yaygınlaştırma ve kolaylaştırma amaçlarının olduğunu hatırlattı. 

Görüntülenme: 610 Tarih: 26 Aralık 2022 13:36
KUDÜS ARAŞTIRMALARI MERKEZİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI

Hurriya News tarafından yayınlanan habere göre Kudüs Araştırmaları Merkezi Müdürü Ziyad El-Hammuri, İsrail işgal yönetiminin Mescidi Aksa'daki vakıayı değiştirmeyi hedeflediğine dikkat çekerken ABD'nin de onu Filistin halkına ve özelde Kudüs ahalisine yönelik haksızlıkları konusunda cüretlendirdiğini ifade etti. 

El-Hammuri siyonist işgalcilerin nihai hedeflerinin Mescidi Aksa'nın enkazı üzerine kendilerinin sözde tapınaklarını inşa etmek olduğunu, işgal rejiminin destek verdiği birtakım aşırı siyonist grupların Kudüs'ün altına tam teşekküllü bir site kurduklarını hatırlattı. 

Bu arada Kudüs İslami Heyeti üyesi Muhammed Ziyab Ebu Salih de işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı tam bir yahudi kuşatmasına almak ve mevcut durumu değiştirmek amacıyla etrafına yahudi mahalleleri inşa ettiğine dikkat çekti. 

Ebu Salih işgal rejiminin bunun için Filistinlilerin gayri menkullerine el koyduğunu, bu amaçla onlara baskı yaptığını, muhtelif yahudileştirme planlarını devreye soktuğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar