İNTİSAR EL AVAVİDE: MESCİD-İ AKSA'YI YAHUDİLEŞTİRME PLANLARI BOŞA ÇIKACAK

Filistinli kadın aktivist İntisar El-Avavide, Yahudi yerleşimciler zaman ve mekan bakımından bölerek Mescid-i Aksa’ye el koymaya ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarının boşa çıkacağını söyledi. 

Görüntülenme: 466 Tarih: 25 Aralık 2022 12:12
İNTİSAR EL AVAVİDE: MESCİD-İ AKSA'YI YAHUDİLEŞTİRME PLANLARI BOŞA ÇIKACAK

Mescid-i Aksa’nın avlusunda nöbet bekleyen murabıtların varlığının Mescid-i Aksa’yı savunmanın temel direği olduğunu belirten El-Avavide, haksız olduğu için işgal rejiminin başarılı olamayacağını, toprakların ve kutsal mekanların gerçek sahipleri oldukları için Filistinlilerin daha güçlü olduklarını ifade etti.
 

Filistinlilerin Allah’ın kendileriyle olduğuna inandıklarını ve bu inançla hareket ettiklerini kaydeden El-Avavide, Mescid-i Aksa’da bulunan cemaatin işgalcileri korkuttuğunu bildirdi.
 

El-Avavide, Kudüs’te ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinliler ile Batı Şeria’dan Kudüs’e gelebilenleri Mescid-i Aksa’da yoğun bir şekilde nöbet tutmaya ve Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında yalnız bırakmamaya davet etti.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’daki ihlallerinin artması üzerine Batı Şeria ve Kudüs’teki direniş eylemlerinin tırmandığına dikkat çeken El-Avavide, uluslararası kuruluşlara da seslenerek işgalcilerin Mescid-i Aksa ve İbrahim El-Halil Camii’ne yönelik ihlallerine son verilmesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar